Grafkom Podd: Så här fungerar Climate Calc

Jesper Wingqvist, Scandbook och Magnus Brolin, Altamont Media berättar mer om hur Climate Calc fungerar.

Klimatverktyget Climate Cals, som drivs av branschorganisationerna i Europa, har senaste åren fått fler användare i Norden. Det är främst i Sverige som företag har hoppat på projektet som stöttas av Grafiska Företagen.

Grafkom har träffat Magnus Brolin (konsult inom området) och Scandbooks produktionschef Jesper Wingqvist. Scandbook använder Climate Calc för att beräkna hur mycket CO2 verksamheten genererar och man kan också göra beräkningar för en enskild trycksak.

Här berättar man hur det är att använda verktyget och mer om hur det var att jobba med implementeringen. Jesper och Magnus intervjuas av Grafkoms Magnus Thorkildsen.

Lyssna nedan eller på Soundcloud.