CodeIT først ut i Norden med Carbon Balanced Labels

CodeIT, en betydelig leverandør av industrielle merkesystemer i Norge og Sverige, har inngått avtale med Grafkom og World Land Trust om Co2-kompensering av samtlige etiketter som selskapet leverer i 2022 i Norge og Sverige. Det melder CodeIt i en pressemelding.

Grafkom har bistått med å beregne Co2-utslippet fra etikettproduksjonen, som foregår hos Ellco Etikett utenfor Oslo. Det totale utslippet er deretter kompensert gjennom Grafkoms partner World Land Trust (WLT).

WLT jobber med regnskogvern, og gjennom vern av regnskog sørger man for at Co2 blir bundet opp i skogen. En positiv bieffekt er også at regnskogvernet er avgjørende for å redde utryddningstruede dyrearter.

– Utrolig spennende å få en fremtidsrettet aktør som CodeIT med på laget. CodeIT jobber med mange av de mest kjente varemerkene i Norden, og her blir miljø og holdbarhet sett på som en forutsetning. Vi ser fram i mot å samarbeide videre med CodeIT, sier Magnus Thorkildsen på Grafkom.

 

“In cooperation with Grafkom and the World Land Trust’s Carbon Balanced Paper compensation scheme, CodeIT is the first company in the Nordics to offset carbon emissions by ensuring labels we provide are Carbon Balanced,” skriver CodeIT i pressemeldingen.

Carbon Balanced Paper er et internasjonalt prosjekt som drives av Grafkom i Norden. Det er også Grafkom som gir ut dette nyhetsbrevet.

Gjennom Carbon Balanced Paper kan du Co2-kompensere alle papirbaserte produkter på en enkel måte. Du kan lese mer om Carbon Balanced Paper her.